Wat is een taaluitwisseling?


Woordje uitleg

Even voorstellen
Alfa Club vzw werd opgericht in 1995, en organiseert taaluitwisselingen tussen Nederlandstalige en Franstalige jongeren in België. Sinds de oprichting hebben al meer dan 4000 jongens en meisjes aan een uitwisseling deelgenomen.

De uitwisseling
Het principe van de uitwisseling: een Nederlandstalige en Franstalige leeftijdgenoot verblijven beurtelings enkele dagen in elkaars gezin. In het Vlaams gezin spreken ze samen Nederlands, in het Waals gezin Frans. Ze delen hun hobby's en activiteiten en leren zo op een spontane manier de taal. De taalkandidaten
 Bij de selectie van de kandidaten houden we rekening met heel wat elementen. We zoeken 2 kandidaten die écht bij elkaar 
 passen: 2 meisjes of 2 jongens van dezelfde leeftijd, met dezelfde hobby's en interesses, hetzelfde studieniveau, enz...
 Daarenboven houden we ook rekening met de wensen van elk van de kandidaten en van de ouders:
 keuze voor stad of platteland, een groot of klein gezin, een familie met of zonder huisdieren,...
 We zoeken de perfecte 'match' zodat de uitwisseling meteen van bij de start een succes is.

Praktische info
Alle jongens en meisjes tussen 8 en 18 jaar kunnen deelnemen. De uitwisselingen vinden plaats tijdens (verlengde) weekends en tijdens alle schoolvakanties. De periode is volledig naar keuze: een weekend, enkele dagen, een week.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 50€.

Nog vragen? Check even onze FAQ. Heeft u nog andere vragen? Neem even contact op, we helpen u graag verder.
Wenst u in te schrijven? Contacteer ons met vermelding van uw naam en adres. We sturen u alle praktische info en vrijblijvend een inschrijvingdossier per post toe.